Kerstsfeer en gezelligheidswedstrijden rondom de jaarwisseling

Schrijf je in voor de Kerst- en oud- en nieuwjaarswedstrijden. De baan ligt er prima bij. Na afloop gezelligheid in het clubhuis.

  • Op 2e Kerstdag wordt de kerstwedstrijd georganiseerd. Bij deze vlaggetjeswedstrijd krijgen alle deelnemers een vlaggetje mee met hun naam erop. Tevens krijgt iedereen 36 slagen, plus de eigen playing handicap over 9 holes, mee. Zodra de meegekregen slagen ‘op’ zijn, wordt het vlaggetje in de baan gestoken. Vervolgens worden de 9 holes gewoon uitgespeeld. Degene die het verste komt, is de winnaar. Indien er na 9 holes nog slagen ‘over’ zijn, dan wordt doorgespeeld op hole 1 en verder totdat deze slagen ook ‘op’ zijn.
  • Op maandag 30 december is er de oudejaarswedstrijd. Dit is een klassieke gezellige stableford wedstrijd die geen verdere uitleg behoeft.
  • Op zaterdag 4 januari wordt het nieuwe jaar begonnen met de nieuwjaarswedstrijd die als ‘gunshot’ wordt gestart om 12.30 uur. De spelvorm is Texas Scramble voor twee spelers die samen een team vormen. Beide spelers slaan af op elke hole, daarna één bal kiezen en deze plek markeren. Bij de volgende slag plaatsen beide spelers hun bal binnen 30 cm van de gemerkte bal en niet dichter bij de hole (op de green binnen 10 cm en niet dichter bij de hole) en spelen de volgende slagbeurt opnieuw met hun eigen bal. Daarna wederom één bal kiezen, markeren, bijplaatsen en beiden spelen de volgende slagbeurt met hun eigen bal; enzovoorts tot is uitgeholed. Na iedere hole wordt de score genoteerd. Elke speler levert tenminste 4 afslagen. Indien de gekozen bal in een hindernis of in de rough ligt, dan de bal droppen i.p.v. plaatsen. Het team met de laagste score is winnaar. Het leukste is wanneer je je als team inschrijft, maar individueel kan ook. De handicap verrekening is 25% van de gezamenlijke playing handicap. Het bestuur nodigt alle leden graag uit voor een nieuwjaarstoast na afloop van deze wedstrijd.

EB